Υπηρεσία

Hyaluronic Acid

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας με Υαλουρονικού Οξύ;

 • Αποκατάσταση της χαλάρωσης του δέρματος
 • Αποκατάσταση του όγκου και του περιγράμματος του προσώπου
 • Οι βαθιές ουλές γίνονται λιγότερο ορατές
 • Διόρθωση/αποκατάσταση του όγκου των χειλιών
 • Ενυδάτωση/σύσφιξη του δέρματος

Πώς εφαρμόζεται το Υαλουρονικό Οξύ;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ γίνεται αποκλειστικά από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό του ιατρικού μας κέντρου και διαρκεί μόνο από 30 έως 45 λεπτά.

Εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα τοπικά στις συγκεκριμένες περιοχές που θα τύχουν θεραπείας. Επίσης, τα συμπληρώματα νέας γενιάς συνήθως εμπεριέχουν λιδοκαΐνη, μια ουσία που προκαλεί μούδιασμα, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση της οποιασδήποτε δυσφορίας που σχετίζεται με τη διαδικασία. Στη συνέχεια, το υαλουρονικό οξύ εγχέεται στις συγκεκριμένες περιοχές με μια πολύ λεπτή, εύκαμπτη βελόνα.

Το διάλυμα υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιείται για το γέμισμα ρυτίδων όπως οι ρινοπαριακές ή οι περιστοματικές ρυτίδες (γύρω από το στόμα) ή για τη βελτίωση των γραμμών μαριονέτας (οι γραμμές που σχηματίζονται στις άκρες του στόματος). Χρησιμοποιείται επίσης για την αποκατάσταση ή την ενίσχυση του όγκου των χειλιών. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας μια διαφορετική τεχνική, μπορεί να εφαρμοστεί για την αύξηση του όγκου του περιγράμματος για να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο στο πρόσωπο για παράδειγμα στην ζυγωματική περιοχή και κάτω από τα μάτια ή για να ενισχύσει/διορθώσει το σαγόνι και το περίγραμμα του σαγονιού.

Ενδείξεις για τη θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ:

 • Ρυτίδες
 • Εξομάλυνση των ρινοπαριακών ρυτίδων
 • Εξομάλυνση των περιστοματικών ρυτίδων (γραμμές καπνιστού)
 • Γραμμές μαριονέτας (γραμμές έκφρασης που σχηματίζονται στις άκρες του στόματος και δίνουν στο πρόσωπο μια λυπηρή έκφραση)
 • Αποκατάσταση / Βελτίωση του όγκου των χειλιών
 • Αποκατάσταση / Ενίσχυση των περιγραμμάτων του προσώπου (ζυγωματική περιοχή, γραμμή γνάθου)
 • Φούσκωμα ή βαθούλωμα κάτω από τα μάτια
 • Βελτίωση των βαθιών ουλών
 • Ενίσχυση του πηγουνιού
 • Ανόρθωση

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα και πόσος είναι ο χρόνος αποκατάστασης;

Μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί ήπια ερυθρότητα και διόγκωση που υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει ήπιο μελάνιασμα (μώλωπας) που υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες και μπορεί να καλυφθεί με μακιγιάζ. Αυτή η ελάχιστα επεμβατική διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα – συνήθως διαρκεί περίπου 30 λεπτά και επομένως συχνά ονομάζεται θεραπεία του μεσημεριανού διαλείμματος – καθώς έχει ελάχιστο ως καθόλου χρόνο αποκατάστασης.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και διαρκούν από 8 έως 18 μήνες. Η διάρκεια μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και βάση της περιοχή που τυγχάνει θεραπείας.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος είναι καλύτερα να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της περιόδου γαλουχίας, σε περιπτώσεις αντιπηκτικής φαρμακευτικής αγωγής, ασπιρίνης, και σε περίπτωση τοπικής φλεγμονής ή έρπητα.

Για τη δική σας ασφάλεια πρέπει πάντα ένα εκτελεί τη διαδικασία ένας έμπειρος, εξειδικευμένος γιατρός χρησιμοποιώντας μόνο διαλύματα υψηλής ποιότητας.

Γιατι

Hyaluronic Acid Fillers / Contouring

Τι είναι τα Ενέσιμα Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαµινοπρωτεϊνη, ένα φυσικό δομικό συστατικό που βρίσκεται σε κάθε ζωντανό ιστό στο ανθρώπινο σώμα και είναι παρόν σε υψηλές συγκεντρώσεις στον μαλακό συνδετικό ιστό και στο υγρό που περιβάλλει τα μάτια, τους χόνδρους, τις αρθρώσεις καθώς και τον ιστό του δέρματος.

Λόγω της γήρανσης, των κληρονομικών παραγόντων και της φωτογήρανσης, οι ινοβλάστες – τα κύτταρα παραγωγής κολλαγόνου – εκφυλίζονται και μειώνονται σε αριθμό, συνεπώς μειώνεται και η φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος. Δεδομένου ότι το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο και μια πολύ υδρόφιλη ουσία (προσελκύει νερό έως 1000 φορές το βάρους του), ο εκφυλισμός του έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται πολύ λεπτό, εύθραυστο και χαλαρό με εμφανή απώλεια ελαστικότητας και όγκου, προκαλώντας ρυτίδες και δημιουργία πιο βαθιών γραμμών έκφρασης.

 

Η Ιατρική Αισθητική μπορεί πλέον να παρέμβει σε αυτή τη διαδικασία φυσικής εκφύλισης με τη χρήση ενέσιμου υαλουρονικού οξέος και να αποκαταστήσει ή να ενισχύσει τον όγκο και το περίγραμμα του προσώπου και του λαιμού, να γεμίσει τις βαθιές ρυτίδες και να αναπληρώσει την υγρασία του δέρματος, αποκαθιστώντας την αρμονία των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Το υαλουρονικό οξύ δρα διατηρώντας μόρια νερού κάτω από τον ιστό του δέρματος και παρέχοντας καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ απορροφάτε φυσικά και οι κορυφαίες μάρκες έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών.

Ζητηστε ραντεβου

Αφήστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο