Υπηρεσια

Le Shape

Τι είναι η τεχνολογία Θερμολιπόλυσης στα 1060nm;

Η χρήση μήκους κύματος 1060 nm, δημιουργεί έναν μηχανισμό επιλεκτικής θερμόλυσης του λιπώδους ιστού, με τη μέγιστη απορρόφηση της ενέργειας να επιτυγχάνεται μόνο από το λιπώδη ιστό, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται ελάχιστη απορρόφηση από το χόριο, επιτρέποντας στο Le Shape να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις περιοχές του τοπικού λίπους σε μόλις 25 λεπτά.

Η σύντομη αυτή διαδικασία προκαλεί μόνιμη και μη αντιστρεπτή βλάβη του λιπώδους ιστού σε ένα ποσοστό 24% (απόπτωση), σε μία μόνο εφαρμογή, χωρίς πόνο και χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια για την επιδερμίδα.

Πότε γίνονται αισθητά τα αποτελέσματα;

Αμέσως μετά τη θεραπεία και με την πάροδο του χρόνου, το σώμα εξαλείφει φυσικά τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα. Τα πρώτα ορατά αποτελέσματα παρατηρούνται αρκετά γρήγορα, μετά από 4 βδομάδες, ενώ η διαδικασία της απόπτωσης συνεχίζεται για 12 περίπου βδομάδες, όταν πλέον μπορεί να παρατηρηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα και να γίνει αξιολόγηση.

Σε ποιους απευθύνεται;

Αποτελεί την ιδανική μέθοδο για καταπολέμηση του τοπικού λίπους, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με διατροφή και άσκηση και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα, χωρίς την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που επιφέρει η χειρουργική οδός.

Ποιο είναι το ποσοστό μείωσης του τοπικού λίπους που επιτυγχάνεται ανά θεραπεία;

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες έρευνες υπολογίζεται ότι καταστρέφεται το 24% του λιπώδους ιστού σε μια μόνο εφαρμογή.

Τα λιποκύτταρα συρρικνώνονται ή καταστρέφονται;

Το τοπικό πάχος αντιμετωπίζεται με την χρήση του μηχανήματος Le Shape προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του λιπώδους ιστού στους 42-47 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή τη θερμοκρασία έχει αποδειχθεί ότι προκαλείται κυτταρικός θάνατος των λιποκυττάρων. Επομένως, τα λιποκύτταρα δε συρρικνώνονται, αντιθέτως απανθρακώνονται και νεκρώνονται.

Πώς γίνεται η απομάκρυνση των κατεστραμμένων λιποκυττάρων από τον οργανισμό;

Τα λιποκλυτταρα απομακρύνονται από το λεμφικό σύστημα του οργανισμού με τη φυσική διαδικασία της φαγοκυττάρωσης.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Ο χρόνος θεραπείας είναι μία σύντομη διαδικασία που διαρκεί μόλις 25 λεπτά. Συνολικά, εαν συνυπολογιστεί και ο χρόνος συμβουλευτικής και προετοιμασίας, ο χρόνος της συνεδρίας είναι περίπου 45 λεπτά.

Επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα αν η θεραπεία ξεπεράσει τα 25 λεπτά;

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μέσα σε μόλις 25 λεπτά επιτυγχάνεται η συνολική βλάβη των λιποκυττάρων και η οριστική τους νέκρωση. Μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού, η θεραπεία ολοκληρώνεται και διακόπτεται η λειτουργία των κεφαλών Laser. Για το λόγο αυτό, η υπέρβαση του χρονικού ορίου δεν επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα αντιθέτως, μπορεί να υπάρξει πιθανότητα πρόκλησης παρενεργειών.

Είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν περισσότερες από μία θεραπείες σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα;

Αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας ξεκινά η φυσική διαδικασία της φαγοκυττάρωσης, κατά την οποία τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα αποβάλλονται από το σώμα μέσω της λεμφικής οδού. Ο κύκλος αυτός απαιτεί την παρέλευση τουλάχιστον 30 ημερών, έτσι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν ενδείκνυται να γίνει κάποια επαναληπτική θεραπεία. Στη συνέχεια, ο θεραπευτής αξιολογεί τα αποτελέσματα της θεραπείας και συμβουλεύει ανάλογα για την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες;

Δεν έχουν καταγραφεί κάποιες σοβαρές παρενέργειες. Πιθανόν να προκληθεί ήπια ερυθρότητα ή/και ήπιο οίδημα στην περιοχή που εφαρμόζονται οι κεφαλές λέιζερ, τα οποία όμως υποχωρούν εντός 10-20 λεπτών.

Είναι πιθανό να προκληθεί εξωτερικό οίδημα μετά τη θεραπεία;

Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα είναι πιθανό να κολλήσουν μεταξύ τους και να δημιουργηθούν μικρές συμφύσεις, κάτι το οποίο είναι παροδικό. Σε τέτοια περίπτωση, συνιστάται ελαφριά μάλαξη στην περιοχή εφαρμογής, τρεις φορές την ημέρα και κατά τη διάρκεια του ντους. Επίσης, στην επιτάχυνση της διαδικασίας βοηθά η κατανάλωση νερού (2 λίτρα ημερησίως), η ελαφριά άσκηση (π.χ. περπάτημα) και η αποφυγή της συχνής κατανάλωσης λιπαρών.

Γιατι

Le Shape – Μη επεμβατική Λιπόλυση

Το Le Shape είναι η πρώτη θεραπεία μη επεμβατικής λιπόλυσης σε δύσκολες περιοχές με επίμονο τοπικό λίπος, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Laser.

Είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ασφαλή και αποτελεσματική εξάλειψη του ανεπιθύμητου τοπικού λίπους. Το Le Shape επιτυγχάνει μόνιμη μείωση των λιποκυττάρων της τάξεως του 24% σε κάθε επίσκεψη, χωρίς χειρουργική επέμβαση και χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Το Le Shape εφαρμόζει την τεχνολογία επιλεκτικής λιπόλυσης στα 1060nm και είναι η μοναδική, μη επεμβατική θεραπεία η οποία καταπολεμά το τοπικό λίπος τόσο γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Το Le Shape έχει 4 αυτόνομες κεφαλές Diode Laser, οι οποίες παρέχουν στο χειριστή την ευχέρεια χρήσης πολλών, διαφορετικών επιλογών, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού. Μπορεί επίσης κατά την ίδια συνεδρία, να εφαρμοστεί ταυτόχρονα σε πολλές διαφορετικές περιοχές του σώματος με εναπόθεση τοπικού λίπους, όπως στο στήθος, στο εσωτερικό των βραχιόνων, στους εξωτερικούς και εσωτερικούς μηρούς, στους γλουτούς, στα έσω γόνατα, στην πλάτη, στα πλευρά και στις γάμπες.

Η θεραπεία θερμολιπόλυσης με το μηχάνημα Le Shape, είναι hands free. Ο εξειδικευμένος χειριστής λαμβάνει υπόψιν το ιστορικό του ατόμου και με βάση τις απαραίτητες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μετρήσεις και φωτογραφίες που γίνονται πριν τη θεραπείας, εφαρμόζει ανάλογα τις κεφαλές στις περιοχές που θα τύχουν θεραπείας. Ανά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας, ελέγχεται η κατάσταση του ατόμου και αναλόγως μεταβάλλεται η ισχύς του λέιζερ .

O χειριστής μπορεί να μεταβάλει και να προσαρμόσει την ισχύ του λέιζερ σε τέτοια επίπεδα, ώστε το αίσθημα της θερμότητας και του πόνου να είναι ανεκτό και έτσι να μπορεί να ολοκληρώνεται με επιτυχία μια συνεδρία των 25 λεπτών. Φυσικά, υπάρχει πάντοτε η επιλογή άμεσης διακοπής της συνεδρίας.

Απαιτείται παράλληλα αυστηρή δίαιτα;

Το Le Shape χαρίζει ένα όμορφο καλλίγραμμο σώμα, αντιμετωπίζοντας οριστικά την εναπόθεση τοπικού λίπους, σε σημεία που ακόμη και οι εξαντλητικές δίαιτες δεν κατορθώνουν να μειώσουν ικανοποιητικά. Η τεχνολογία που εφαρμόζει στοχεύει κατευθείαν στα λιποκύτταρα και τα καταστρέφει. Επομένως, δεν επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής του ατόμου. Βέβαια μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή συμβάλλει πάντοτε στο συνολικό αποτέλεσμα και στη γενική υγεία.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Το Le Shape χρησιμοποιεί Laser προκειμένου να υπερθερμάνει και να καταστρέψει το λίπος. Η ακτινοβολία εκπέμπεται κατά κύματα και όχι σε συνεχή ροή. Παράλληλα, οι 4 κεφαλές του μηχανήματος διαθέτουν σύστημα ψύξης που παγώνει την επιδερμίδα με διπλό στόχο: την προστασία του δέρματος και την απάλειψη του αισθήματος που προκαλεί η θερμότητα. Βέβαια, η ανοχή στον πόνο είναι υποκειμενική και διαφέρει από άτομο σε άτομο για το λόγο αυτό υπάρχει η δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης. Συνήθως περιγράφεται ως απλά ένα αίσθημα δυσφορίας που έρχεται και φεύγει ανά κύματα, σαν ένας θερμικός κύκλος, που, όταν φτάνει η ενόχληση σε έντονο βαθμό, δε διαρκεί αλλά αμέσως υποχωρεί.

Τί θα συμβεί αν οι κεφαλές δεν εφαρμοστούν σωστά στην επιδερμίδα;

Η εφαρμογή διενεργείται πάντοτε από εξειδικευμένο και επαρκώς εκπαιδευμένο χειριστή, ώστε να αποφεύγεται ή και να αποκλείεται η μη ορθή χρήση του μηχανήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας που διασφαλίζουν την άριστη λειτουργία. Οι κεφαλές έχουν φωτεινή ένδειξη όταν δεν εφαρμοστούν σωστά και υπάρχει διπλός διακόπτης εκτάκτου ανάγκης – και για το χειριστή και για τον θεραπευόμενο – ώστε να διακόπτεται αμέσως η διαδικασία αν υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια μη ορθής και ασφαλούς λειτουργίας.

Υπάρχει κάποιο αίσθημα πόνου τις πρώτες μέρες μετά την θεραπεία;

Κατά διάρκεια της πρώτης εβδομάδας μετά τη θεραπεία είναι πιθανό να υπάρξει ελαφρά αίσθηση πόνου, η οποία είναι ανεκτή και υποχωρεί σύντομα.

Απαιτείται χρόνος αποθεραπείας;

Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας, αφού αμέσως μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πότε γίνονται αισθητά τα αποτελέσματα;

Στις πρώτες 2-4 εβδομάδες αρχίζουν να διακρίνονται τα πρώτα ορατά αποτελέσματα.

Μπορεί να συνδυαστεί η θερμολιπόλυση με το Le Shape με άλλες θεραπείες;

Το Le Shape προκαλεί μέσω της θερμικής ενέργειας την αποδόμηση και καταστροφή έως και του 24% του λιπώδους ιστού τοπικά. Η παροχέτευση των νεκρών λιποκυττάρων υποβοηθείται και επιταχύνεται με την εφαρμογή άλλων δημοφιλών τεχνικών μεθόδων. Συνιστώνται θεραπείες με RF, LPG Enderomology, ή HIFU, για μέγιστα επιθυμητά αποτελέσματα .

Ζητηστε ραντεβου

Αφήστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο

15 + 6 =