Υπηρεσία

PRP Mesotherapy

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος PRP;

Λαμβάνεται μια μικρή ποσότητα αίματος η οποία τοποθετείται σε αποστειρωμένο σωλήνα και στη συνέχεια με μια διαδικασία φυγοκέντρησης, διαχωρίζονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια από το πλάσμα (ένα καθαρό υγρό). Το πλάσμα που ονομάζεται Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια (PRP), έχει υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων, τα οποία περιέχουν αυξητικούς παράγοντες.

Στη συνέχεια το διάλυμα εμπλουτίζεται με υψηλής ποιότητας υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και πεπτίδια – απαραίτητα για την υγεία και αναζωογόνηση  του δέρματος – και εγχέονται στον ιστό του δέρματος χρησιμοποιώντας μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα. Με αυτή τη μέθοδο η επίδραση των αυξητικών παραγόντων που περιέχονται στο πλάσμα μεγιστοποιείται και ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αναζωογόνησης και αποκατάστασης του δέρματος.

Πόσος χρόνος αποκατάστασης χρειάζεται, ποιο είναι το επίπεδο δυσφορίας;

Η διαδικασία είναι γρήγορη – διαρκεί μόνο μία ώρα περίπου και οποιαδήποτε δυσφορία κατά τη διάρκεια της θεραπείας εξαλείφεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μια ήπια αίσθηση τσίμπηματος είναι αναμενόμενη για μερικά δευτερόλεπτα.

Ενδείξεις για την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP:

Πρόσωπο:

 • Κουρασμένο / χαλαρό δέρμα
 • Σημάδια γήρανσης
 • Ρυτίδες
 • Ουλές
 • Ακμή
 • Ανομοιόμορφος τόνος και υφή δέρματος
 • Δυσχρωμίες

Σώμα:

 • Χαλαρό δέρμα
 • Ουλές
 • Ραγάδες
 • Πολύ λεπτό και εύθραυστο δέρμα
 • Τριχόπτωση

Υπάρχουν παρενέργειες;

Οι συνήθεις αντιδράσεις μετά τη θεραπεία είναι το ήπιο οίδημα, η ερυθρότητα και ο κνησμός που υποχωρούν μετά από 1 έως 2 ημέρες, επομένως δεν υπάρχει ουσιαστικός χρόνος αποκατάστασης.

Το γεγονός ότι το πλάσμα προέρχεται από το αίμα του ιδίου του ατόμου, εξαλείφει την πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών.

Ποια είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα και πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Τα αποτελέσματα ποικίλουν από άτομο σε άτομο και εξαρτώνται από τον λόγο της θεραπείας και την έκταση του προβλήματος. Τα γενικά αποτελέσματα αναζωογόνησης παρατηρούνται λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία, αλλά τα πλήρη αποτελέσματα γίνονται εμφανή μετά από 3 έως 6 εβδομάδες και βελτιώνονται ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.

Για βέλτιστα αποτελέσματα συνιστώνται 3 έως 6 συνεδρίες, προγραμματισμένες με ενδιάμεσο διάστημα ενός μηνός. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες αναλόγως της αρχικής κατάσταση του δέρματος. Συνιστάται θεραπεία συντήρησης κάθε 6 έως 9 μήνες, αλλά η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί και συχνότερα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Η γενική κατάσταση της υγείας, η ηλικία, οι διατροφικές συνήθειες, ο τρόπος ζωής, ο βαθμός έκθεσης στον ήλιο και η ορθή φροντίδα του δέρματος στο σπίτι αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων της Μεσοθεραπείας PRP.

Στο ideal Aesthetics, έχοντας κατά νου ότι οι ανάγκες κάθε ατόμου είναι διαφορετικές, προσφέρουμε μια ποικιλία από εξατομικευμένες τεχνικές Μεσοθεραπείας PRP:

 • Η τεχνική Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP χρησιμοποιεί μόνο το ενισχυμένο πλάσμα με την ενέσιμη μέθοδο μεσοθεραπείας, για να απελευθερώσει το διάλυμα PRP στο δερματικό στρώμα του δέρματος.
 • Η Ενισχυμένη Τεχνική PRP χρησιμοποιεί το διάλυμα πλάσματος εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και πεπτίδια για να επιτύχει πιο γρήγορα αποτελέσματα σε δέρματα με εκτεταμένη βλάβη.
 • Η Τεχνική Αποκατάστασης Όγκου PRP χρησιμοποιεί το διάλυμα πλάσματος εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ υψηλότερου μοριακού βάρους μαζί με πεπτίδια και βιταμίνες. Σε αυτή την περίπτωση, η τεχνική χρησιμοποιείται για να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο και να συμπληρώσει βαθύτερες ρυτίδες, όπως τις ρινοπαριακές και τις μαριονέτες, τις ζυγωματικές, τις περικογχικές (περιοχή των ματιών) και τις περιστοματικές (γύρω από το στόμα), των χειλιών, του λαιμό και του ντεκολτέ.

Ποιες άλλες θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν με την Μεσοθεραπεία PRP;

Η μέθοδος PRP μπορεί να συνδυαστεί με αρκετές άλλες θεραπείες όπως το Scarlet RF, όλα τα είδη ραδιοσυχνοτήτων RF, τις θεραπείες φωτοανάπλασης, το μικροβελονισμό, τη χημική απολέπιση, τα ενέσιμα, το μπότοξ κλπ.

Γιατι

PRP Autologous Mesotherapy

Το δέρμα συνεχώς εκτίθεται σε ηλιακή ακτινοβολία καθώς και σε περιβαλλοντικούς ή άλλους επιβλαβείς παράγοντες. Το σώμα εκδηλώνει συνεχώς τις θεραπευτικές ικανότητές του μέσω φυσικών μηχανισμών για να αναζωογονήσει τον εαυτό του και δίνει μια συνεχής μάχη για να επιδιορθώσει τις βλάβες που έχει υποστεί. Μέσα από τη διαδικασία γήρανσης, αυτή η μάχη γίνεται άνιση, καθώς οι θεραπευτικές ικανότητες του οργανισμού επιβραδύνονται και η ζημία που προκαλείται αυξάνεται.

 

Η Αυτόλογος Μεσοθεραπεία PRP χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες του οργανισμού που βρίσκονται στο πλάσμα του αίματος, για να ανακάμψει και να ενισχύσει την θεραπευτική δύναμη των κυττάρων της και να αντιστρέψει τις βλάβες στον ιστό του δέρματος, αποκαθιστώντας τη σφριγηλότητα και την χαμένη λάμψη. Η Αυτόλογος Μεσοθεραπεία PRP είναι μια ιατρική διαδικασία που μεταφορικά μιλώντας, γυρνάει το ρολόι πίσω στο χρόνο.

Μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, σε περιοχές που εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης ή σε κουρασμένο, χαλαρό δέρμα που έχει χάσει τη λάμψη και την ελαστικότητά του. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε περιοχές του σώματος όπως ο λαιμός, το ντεκολτέ, τα χέρια ή ακόμη και σε μετατραυματικές ή μετεγχειρητικές ουλές και ραγάδες. Επιπλέον, ενδείκνυται για το τριχωτό της κεφαλής σε περιπτώσεις τριχόπτωσης.

Η μεσοθεραπεία PRP χρησιμοποιεί τα αιμοπετάλια από το πλάσμα (Platelet Rich Plasma) του ίδιου του ατόμου, τα οποία απομονώνονται από το αίμα χρησιμοποιώντας μια ειδική διαδικασία φυγοκέντρησης. Η ενεργοποίηση και η ενίσχυση των αιμοπεταλίων σηματοδοτούν την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων που επιτυγχάνουν:

 1. Αγγειογένεση – παραγωγή νέων αιμοφόρων αγγείων και κυττάρων που έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη θρέψη, κυκλοφορία του αίματος και οξυγόνωση.

2. Παραγωγή νέων, υγειών κυττάρων του δέρματος.

3. Ανάπτυξη νέων ινοβλαστών που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος τα οποία είναι απαραίτητα για την σταθερότητα, την ελαστικότητα και τον όγκο του ιστού του δέρματος. 

Ζητηστε ραντεβου

Αφήστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο